En hverdag i Puslingebo

Trylleskoven

En typisk hverdag


Morgenen: børnene møder ind senest 8.30, hvis ikke andet er aftalt og vi hygger med samling, måske med yoga, sang eller snak, derefter formiddagsmad, børnene er tit med til at bage sundt brød eller pandekager f.eks.

Formiddagen: Aktiviteter af forskellig slags, ture, gymnastik, krativiteter, temaer eller hvad vi nu kan finde på.

Sidst på formiddagen spiser vi frokost, derefter pusler vi, og sover middagslur

Eftermiddag: spiser vi brød og frugt, fælles/fri leg og hygge.

 

Der er en fast struktur hvor børnene sover og spiser. Men det er ikke en hindring, for at kunne tage ud og opleve noget. 🙂

 

Formiddagene er der hvor aktiviteterne sker, og vil være meget forskellige, det går lige fra det kreative hvor vi bruger finmotorikken, til udelivet hvor vi bruger grovmotorikken, hvilket jeg går meget op i at få styrket, da jeg mener bevægelse er alfa omega for barnets trivsel, selvtillid, selvværd, indlæring, humør og naturlig træthed.

Vi bor jo i et smørhul, med forskellig natur lige omkring os, som mose, skov og strand. Dette benytter jeg mig tit af, da det giver rigtige gode muligheder for at give børnene gode oplevelser og give børnene lyst og mulighed for at udforske og bruge kroppen.


Sang, rytmik, historier og rim og remser, bliver også flittigt brugt, da jeg er klar over vigtigheden af dette for barnets sprogudvikling og stimulering. Jeg benytter biblioteket til når der er arrangementer, der henvender sig til børnenes aldersgruppe, men også bare som et udflugtsmål med hyggelæsning i andre omgivelser.


Vi tager på ture, med bus og tog, for at opleve forskellig kultur, dette kan være til zoo, runde tårn, kongens have, teater, legejunglen, tivoli osv.

Men vigtigt er også den frie leg, under opsyn, som er med til at styrke børnenes fantasi.